Processed with MOLDIV

Hoe de knop om ging…

Na een paar heftige gebeurtenissen (miskraam, relatieproblemen, verhuizing, ziekte) in mijn leven, die elkaar snel opvolgde, had ik in 2019 het gevoel volledig geleefd te worden in plaats van zelf aan het stuur van mijn leven te staan. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

‘Toevallig’ (waar ik niet meer in geloof!) kreeg ik juist op het moment dat het echt niet meer ging een training over coaching aangeboden door mijn toenmalige werkgever. Ik leerde daar onder andere over ‘de cirkel van invloed’ Wow! Wat een inzichten gaf dat. Vooral over mijn eigen leven. De quote ‘life is 10% whats happens to you and 90% how you react to it’ is mij altijd bijgebleven. Niet wat je overkomt maar hoe je ermee omgaat bepaalt je levensgeluk. Dat maakte wel even impact toen ik met die kennis naar mijn eigen situatie keek…

De interesse in persoonlijke ontwikkeling was gewekt. Ik kreeg er energie van. Keek op een positievere manier naar mezelf en ook naar anderen, maar bleef nog onzeker en vast zitten in mijn oude patronen. Toen uiteindelijk mijn twee leukste collega’s (en vriendinnen) een andere baan vonden was dat voor mij dé reden om ook op te staan en eindelijk door te gaan pakken.

Met de gedachten; als alles en iedereen om hij heen zomaar uit mijn handen kan glippen en bij me vandaan kan lopen, dan wordt het tijd dan ik zelf de regie eens ga pakken. Ik trok mijn stoute schoenen aan en zocht een goede, professionele coach opleiding. Die vond ik, ging ermee naar mijn werkgever en zei; ik wil deze opleiding gaan doen op jullie kosten, anders ga ik ook weg. Voor die tijd een héle grote stap, maar ik mocht aan de slag.

Ik volgde verschillende opleidingen op gebied van coaching & psychologie (niet allemáál op kosten van mijn werkgever natuurlijk), kreeg meer energie en werd zelfs een beetje rebels. Ik zocht mijn grenzen op, ging daar soms bewust overheen en leerde daarmee mezelf steeds beter kennen. Totdat ik voldoende moed verzamelt had om in het diepe te springen. Eind 2019 heb ik na bijna 20 jaar dienstverband mijn vaste baan opgezegd, mijn opleiding deels terug betaald en ben ik voor mezelf begonnen als persoonlijk coach met een eigen praktijk. Iets waar ik 5 jaar eerder niet van had durven dromen.

Ik kan inmiddels zelfs zien dat ik dankzij alle heftige gebeurtenissen ben geworden wie ik nu ben en daar ben ik trots op. Het is écht waar! Niet wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat bepaald jouw levensgeluk!

Foto @2019 Klaar om de wereld te gaan ontdekken.