IMG_7460 Normaal

Een bewogen half jaar is voorbij…

Het is juli! De zomervakantie staat voor de deur. Het eerste half jaar van 2024 is voorbij gevlogen. En wat voor één…

Begin dit jaar besloot ik mijn vaste baan als ambulant hulpverlener binnen de GGZ op te zeggen om volledig aan de slag te kunnen binnen mijn eigen bedrijf.

Ik nam afscheid van mijn zo geliefde cliënten, wat me zwaarder viel dan ik had verwacht. Ik had zó graag nog een paar extra stappen gezet met een aantal van hen. Maar helaas. C’est ça!

Terwijl ik daarna vol energie, met duizend nieuwe ideeën aan de slag wilde gaan binnen mijn bedrijf raakten we als gezin verzeild in een vervelende situatie, waarbij oude dingen door mij aangekeken diende te worden om verder te kunnen.

Ik onderging hiervoor pittige sessies bij een psycholoog. Voelde weer even hoe pijnlijk en kwetsbaar het soms kan zijn voor mijn klanten om hun shit op tafel te moeten gooien. En toch heeft mijn levensquote zichzelf wéér bewezen; ‘Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.’

Niet wat je overkomt maar de manier waarop je ermee omgaat bepaald jouw levensgeluk en plezier. Als je bereid bent om hard te werken, jezelf kwetsbaar op te stellen en je donkere kanten aan te kijken dan komt er daarna altijd weer ruimte voor rust, vrijheid en plezier!

Gister liet ik mij 1,5 uur coachen door Laura Weijers. Resultaat? Genoeg input voor het volgende halfjaar. Ook hier is het soms nodig om orde te scheppen in chaos. En dan is het bijna tijd voor rust! Eerst nog even wat plannen smeden en heldere acties uitzetten. Zodat ik er na mijn vakantie aan de Spaanse Costa weer voor de volle 100% voor kan gaan.

Hoe kijk jij terug op de eerste helft van 2024? Waar liep je tegenaan en wat zou je graag anders doen de rest van het jaar?