Niet poetsen maar lullen!
Wie herkent het niet? De combinatie van gezin, werk en een sociaal leven is behoorlijk pittig. Je bent trouw aan je werk. Ze kunnen altijd op je rekenen. Daarnaast vind je het belangrijk om tijd vrij te maken om met je partner leuke dingen te doen. Je bent één van die fanatieke ouders die wekelijks aanwezig is bij de sport van hun kids. Slaat het liefst geen feestje over. Wil ondertussen ook een beetje in balans blijven d.m.v. sporten en gezond eten. Doet netjes je vrijwilligerswerk. Maakt tijd voor hobby’s en springt altijd bij als een ander hulp nodig heeft….
Hoe lang denk je dit precies vol te gaan houden?
Waarschijnlijk heb je geleerd om vooral niet te zeuren maar op te staan en door te gaan. Niet lullen maar poetsen op z’n Rotterdams gezegd. Heel normaal (en gezond), want zo gaat het nou eenmaal al generaties lang. En dat is ook zo, alleen zie je wel een belangrijke verandering volledig over het hoofd.
Waar men vroeger vooral te maken had met fysieke uitdagingen is de afgelopen jaren de druk op de mentale gezondheid enorm toegenomen. Vaak nog onbewust krijg je een enorme hoeveelheid meer prikkels te verwerken dan onze ouders en voorouders.
Je brein wordt continu gebombardeerd met informatie uit allerlei bronnen: smartphones, social media, nieuws, computers, enz. Door die constante afleiding lukt het nauwelijks nog om langdurig je aandacht ergens op te vestigen. En daarbij kan de hoeveelheid negatieve en overweldigende prikkels zoals slecht nieuws of sociale druk via de media zorgen voor extra stress, angst en onrust. Bij langdurige blootstelling hieraan gaat niet alleen jouw brein in het verweer maar ook je lichaam. Die contante alert-toestand maakt je dodelijk vermoeid en zorgt voor slaapproblemen met alle gevolgen van dien.
Die (onbewuste) stroom van prikkels vraagt jou écht om een andere mentaliteit!
Het vraagt om je bewust te zijn van je eigen grenzen, triggers en behoeften. Dat helpt je om te begrijpen wanneer je overprikkeld raakt en wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Maar laat het nou net hartstikke lastig zijn om jezelf een spiegel voor te houden. Er zullen altijd blinde vlekken zijn en ons ego wil ons maar wat graag beschermen tegen ongemakkelijke waarheden. Zelfreflectie kan soms in eerste instantie best pijnlijk zijn en daarom vermijd je onbewust de confronterende inzichten.
Maar zelfreflectie laat je uiteindelijk ook zien wie je werkelijk bent en waar je blij van wordt. Het geeft mooie inzichten op persoonlijk vlak en laat je groeien in zelfvertrouwen. Het zorgt ervoor dat je bewustere keuzes maakt waardoor je meer rust, vrijheid en plezier ervaart en bent opgewassen tegen die constante stroom van overprikkeling.
Wie laat je jezelf dan een spiegel voorhouden? Precies! Een goed coach die objectief is zonder oordeel. Die ruimte geeft aan alles wat er mag zijn en bij hoort en ook jouw dieper liggende hulpvraag hoort. Maak daarmee vandaag nog een einde aan de onrust in je lijf en de chaos in je hoofd. Goed zorgen voor jezelf is namelijk helemaal niet egoïstisch, maar pure noodzaak. Voor jou én voor de mensen om je heen.
Voel jij onrust, ben je dodelijk vermoeid, maak je je zorgen of ben je continu in twijfel over de keuzes in jouw leven? Maak dan een afspraak voor een inspiratie sessie. Daarin duiken we samen in de uitdagingen van een druk en hectisch leven en leer je direct hoe je vanuit chaos weer rust kunt vinden.
Meer informatie vind je op mijn website.
Voel je meer dan welkom!