In 3 maanden van CHAOS naar RUST 

2023Portretten Diane-38

Ben jij die ondernemende vrouw (met of zonder onderneming) die altijd voor iedereen klaar staat en waar iedereen op kan bouwen? Betrouwbaar, zorgzaam en attent. Voor de buitenwereld lijk je alles prima voor elkaar te hebben.  Je oogt sterk, in controle en vol zelfvertrouwen. Een echte superwoman! 

Maar in werkelijkheid voel je je al tijden alles behalve happy, slaap je slecht, ben je prikkelbaar en is het in je hoofd volledige chaos.

Herken je dit?

Jij staat altijd voor iedereen klaar ongeacht het moment van de dag en jouw eigen planning. Dit doe je met liefde maar je merkt dat het vaak maar één kant op werkt. Heb jij een keer hulp nodig, dan opeens heeft niemand tijd. Dit irriteert je en je voelt je gepasseerd en teleurgesteld. Ben jij dan niet belangrijk genoeg om voor klaar te staat?

Jouw agenda lijkt nooit vol! Je hebt een pittige job, een druk huishouden en een groot sociaal netwerk. Als je dan toch een keer per ongeluk een dubbele afspraak hebt gemaakt in je agenda waardoor je bijvoorbeeld toch niet kunt bijspringen op de sportclub, dan voel jij je al snel heel bezwaard. Je hebt het idee dat anderen je laks, lui en niet betrokken genoeg vinden.

Of na een lange werkdag neem je jezelf onderweg naar huis voor om een lekker warm bad te nemen. Thuis staat je dochter al te springen om jouw hulp bij haar huiswerk, wil je zoon heel graag dat jij zijn lievelingstrainingspak nog even wast en eigenlijk had je je vriendin ook beloofd om nog even te bellen. Daar gaat je avondje ontspanning. De zoveelste....

Tijd voor ACTIE!

Hoe lang blijf jij nog doorgaan met anderen belangrijker vinden dan jezelf?

Als je zo door blijft gaan en niet de tijd neemt om zelf op adem te komen en af en toe even goed bij te tanken gaat het vanzelf een keer helemaal mis met jou.

Wanneer je niet luistert naar de signalen die je krijgt, grijpt je lichaam namelijk vanzelf in.

Je klachten zullen verergeren, je krijgt paniekaanvallen of kunt letterlijk je bed niet meer uit komen. Als je niet nu in actie komt is de kans groot dat je straks voor helemaal niemand meer kan zorgen.

Hoe zou het zijn voor je als?

Je rust vind in de chaos?

De taken thuis zo zijn verdeeld dat jij niet meer het gevoel hebt álles te moeten regelen?

Je het gevoel hebt dat wat jij allemaal geeft aan anderen, in balans is met dat wat je terug krijgt?

Je in jouw drukke agenda wél tijd hebt voor een ontspannen avondje?

Je jezelf niet bezwaard, laks en lui meer voelt als je toevallig een dubbele afspraak in je agenda hebt gezet waarvan je er een af moet zeggen?

Je in moeilijke situaties, makkelijke keuzes kunt maken die volledig aansluiten bij jouw dromen en idealen.

Traject: van CHAOS naar RUST!

Je hebt alles wat je hart begeert en toch zit er iets wat continu onrust veroorzaakt.

Je kunt je vinger er niet op leggen, maar voelt je hierdoor regelmatig heel onrustig en onzeker.

Je hebt continu het gevoel dat je geleefd word door anderen en blijft het moeilijk vinden om nee te zeggen.

Je hebt geen idee meer waar jij blij van wordt en pakt daardoor maar zelden een momentje rust voor jezelf.

Dit traject leert jou wat je nodig hebt om meer ontspannen in het leven te staan.

 

Je ontwikkelt een gezonde dosis egoisme waardoor je gemakkelijker nee kunt zeggen tegen de dingen waar jij stiekem helemáál niet blij van wordt en je bakken met energie kosten.

 

Je ontdekt waar je wél blij van wordt en wat jou juist energie oplevert.

 

Je gaat aan de slag met overtuigingen die jou niet verder helpen en zet deze om helpende gedachten waardoor jij in moeilijke situaties, makkelijke keuzes kunt maken. 

Niet meer geleefd worden maar leven!
2023Portretten Diane-55

Diane Veenman,

Over mij

Van buiten leek het alsof ik alles super goed voor elkaar had, maar van binnen voelde het alsof ik de helemaal geleefd werd door de keuzes van een ander. Boodschappen wéér op en niemand zin om naar de supermarkt te gaan? Ik ga wel. Sporttas vergeten mee te nemen naar school. Ik kom hem wel even brengen. Niemand die wil notuleren. Ik doe het wel. Een weekenddienst die nog openstaat. Geef mij 'm maar. Ik voelde continu super veel druk om mijzelf te bewijzen naar de buitenwereld.

Ondanks dat mijn zorgzaamheid een aantal keer keihard werd afgewezen bleef ik doorgaan. Hierdoor liep ik mijzelf compleet voorbij. Dit uitte zich zowel fysiek als mentaal. De schuld hiervan schoof ik maar wat graag in de schoenen van een ander. Mijn partner was altijd maar aan het werk, de kinderen luisteren nooit en mijn collega's vond ik allemaal maar lui. Maar laat ik eerlijk zijn, ik ontkende op die manier natuurlijk volledig mijn eigen verantwoordelijkheid voor het probleem. Mijn talent (zorgen voor een ander) werd mijn valkuil. Ik was doodmoe, zat thuis niet lekker meer in mijn vel, vond geen plezier meer in mijn werk en vroeg mijzelf steeds vaker af; is dit het nou?

Reviews

2023Portretten Diane-64

Vertrouwde locatie

Jouw coach sessies vinden plaats in mijn praktijk in Bergschenhoek.

Een hele fijne, warme en comfortabele plek waar je helemaal jezelf mag zijn. Niets is gek! Alles is oké!

Een plek waar jij de regie over jouw leven weer oppakt, waar hard gewerkt wordt, waar gelachen en soms ook gehuild wordt.

Kennismaken of vragen?

Voor het beste resultaat van jouw coach traject is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van mijn website en wil je ontdekken of we de juiste match zijn om samen te werken?

Vul dan vandaag nog het contactformulier in, of bel 06-42396181. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Liever rechtstreeks een mail sturen?
Dat kan naar: info@divocoaching.nl

Volg DiVo Coaching & advies ook op instagram!

Wekelijks deel ik via Instagram waardevolle info over diverse thema's én over mijn eigen struggles. Die er natuurlijk ook gewoon zijn! 🙂 Volg je mij? 

Locatie
DiVo Coaching & advies, Dorsvloerweg 371V in Bergschenhoek.

Gemeente Lansingerland